Primer solidaritau 2010
Activitats solidàries per um bé comú
Previous
Next

SOLIDARITAU

SolidariTau

El SolidariTau és iniciativa solidària que va sorgir de la demanda directa d’una ONG que necessitava ajuda urgent per la crisi creada per la devastació de l’Huracà Mitch a Nicaragua l’any 2010.

Necessitàvem recaptar diners de manera urgent per poder-los ajudar i econòmicament ens suposava un esforç important. Potser no ens anava bé donar tants diners, però, regalar temps? Així va sorgir la idea; dedicar el nostre temps com a terapeutes per obtenir els diners que necessitaven els projectes.

Durant la jornada del Solidaritau els terapeutes i col·laboradors de TAUSALUT treballen a canvi de la voluntat i en benefici d’un projecte solidari; sessions de fisioteràpia, osteopatia, tallers de consciència corporal, concerts, esmorzars solidaris, excursions de marxa nòrdica i concursos de pastissos saludables són algunes de les activitats que trobareu aquest dia i que es programen per recaptar fons.

Després d’aquesta primera iniciativa acollida amb tant d’èxit, la jornada s’ha repetit de forma anual i ha esdevingut un dia que els nostres pacients i amics esperen amb ànsia.

Des de l’any 2010, cada any hem donat suport a dos projectes diferents cada any. Un projecte és escollit pels nostres pacients i l’altre s’escull per votació entre els nostres terapeutes i col·laboradors. Més de 10.000 € han estat repartits entre associacions com ANJON (Educació Nicaragua), CASA (Salut a Rwanda), Beques RwandaAss. Aurora, Fan del Lluis (Laminopatia Congènita), Fundación Andres MarcioANDO (Refugiats Sirians), Associació la Muntanyeta i Assocació Angelman.

L’any 2020 i a raó de la pandèmia provocada per la Covid-19 el SolidariTau va estendre la seva iniciativa a altres centres de Fisioteràpia de la província i va aconseguir recaptar més de 2300 € que va destinar al Banc d’Aliments per ajudar les famílies en risc de vulnerabilitat a superar la greu crisi econòmica provocada pel virus.