Osteopatia

Ofereix al pacient un diagnòstic i un tractament des del punt de vista de la globalitat. L’osteòpata reconeix el cos com una unitat indivisible en la qual ossos, músculs, vísceres, nervis, fàscies i fluids s’interrelacionen les unes amb les altres per a procurar-nos salut i energia.

Observant el pacient en reconeix els bloquejos i zones de menys mobilitat i les tracta d’una manera dolça i eficaç intentant sempre abordar l’origen de la lesió i no només la simptomatologia que presenta el pacient.

Les mobilitzacions articulars, els estiraments, les manipulacions, el treball visceral i les tècniques cranials ofereixen un ampli ventall per tractar el cos de cada pacient en funció de la seva edat i la seva afectació.

Pacients joves, d’edat avançada, embarassades i fins i tot els nadons poden ser tractats amb osteopatia.

L’osteòpata només utilitza les seves mans per explorar i tractar cada persona en funció del seu diagnòstic osteopàtic.

Osteopatia i Esport

En la pràctica de l’esport són habituals les lesions músculo-esquelètiques, ja siguin traumàtiques o per una disfunció o mala adaptació biomecànica. Aquestes lesions, si no es tracten, poden arribar a provocar: tendinitis, contractures musculars, esquinços de repetició, meniscopaties i lumbàlgies, entre d’altres, amb una consegüent disminució del rendiment esportiu. L’osteopatia, com a disciplina que intenta restaurar l’equilibri mecànic del cos, ajuda a recuperar i resoldre aquestes lesions.

Però on l’osteopatia aporta la màxima eficàcia en el tractament a l’esportista és en la prevenció. La mecànica postural fa que cada persona tingui determinats punts febles que patiran en excés durant la pràctica esportiva. La identificació precoç de les adaptacions i compensacions biomecàniques i el seu tractament evitaran l’aparició de lesions i milloraran el rendiment esportiu.

Allò que l’osteòpata aporta en el treball multidisciplinar a l’esportista, professional o aficionat, és vital per a aconseguir el millor rendiment, i d’aquesta manera poder gaudir de la pràctica esportiva en les condicions més favorables perquè l’esport resulti terapèutic i no lesional. És per aquest motiu que nombrosos esportistes d’alt nivell reben tractament d’osteopatia, posant com a exemple la selecció espanyola de futbol.


Osteopatia Pediàtrica

L’Osteopatia és una disciplina especialment indicada per acompanyar al nadó des del seu naixement fins l’edat adulta facilitant l’alliberament de les tensions provocades en els diferents estadis de la vida.

En néixer el pas pel canal del part, més endavant la lactància, el gateig, els primers passos...

El nen creix a gran velocitat i sovint poden aparèixer petites disfuncions que els hi provoquen malestar.

El plor, el insomni i la irritabilitat són a vegades signes d’aquesta incomoditat.

L’osteòpata tracta aquestes tensions d’una manera dolça i assessora els pares sobre allò que més els preocupa de la salut dels seus fills.

Els còlics del lactant, el insomni, el nerviosisme, els problemes dentals i els musculoesquelètics són només una mostra de les disfuncions més freqüents que es presenten a la nostra consulta.

Cal recomanar de forma especial un control osteopàtic preventiu a tots els nadons recent nascuts, als nadons de tres a quatre mesos i els nens que ja fa unes setmanes que caminen sols.

Els nens de tres i set anys també es veuen beneficiats del tractament preventiu a causa de l’important creixement que experimenten en aquesta edat.

Osteopatia en cardiopatia
Fes click aquí per saber més:


Osteopatia Uro-ginecològica i Obstètrica

És una de les especialitats més desconegudes de l’osteopatia i en canvi és una de les disciplines que aporten més salut a la dona en els diferents estadis de la vida.

L’osteopatia pot ajudar a la dona amb problemes de fertilitat, la pot acompanyar en l’embaràs perquè aquest evolucioni sense dolences i pot preparar la dona gestant per un part més fàcil. També durant post part; la recuperació del sòl pèlvic i la postura, i en el període de lactància es veuen beneficiats pel tractament.

Així mateix l’osteòpata especialitzat tractarà les possibles causes dels dolors menstruals, els dolors durant les relacions sexuals, infeccions recurrents i les incontinències d’orina en la dona i les disfuncions prostàtiques en l’home.