A qui demano visita?

Si pateixes lesions que pots definir clarament com tendinitis, dolors articulars, inflamacions o lesions agudes com esquinços o contractures, et recomanem demanar hora amb el fisioterapeuta. T’ajudarà també si necessites assessorament sobre exercicis i pautes de millora postural.

Si disposes de mútua i necessites tractament rehabilitador serà necessari una visita prèvia amb un metge que tingui concert amb la mútua perquè et prescrigui les sessions. Quan tinguis el volant pots trucar-nos per demanar visita.

TAUSALUT té conveni amb: Adeslas, Allianz, Cigna, Medifiatc, Mapfre Caja Salut, Winthertur, Antares i Azkaran. Així mateix ofereix els seus serveis als les mútues laborals; Mútua Intercomarcal, Mútua Manresana i Mútua Fraternitat.

Si no disposes d’un diagnòstic concret o la medicina convencional no dona resposta a les teves dolences et recomanem una sessió d’osteopatia. L’osteòpata realitzarà una primera visita conjuntament amb un examen clínic per orientar-te sobre el diagnòstic i tractar-te de forma global fent un repàs sobre tots els sistemes (estructural, visceral i cranial).


Abans del venir m’ha de visitar un metge?

La figura del fisioterapeuta disposa en l’actualitat d’un gran ventall de recursos diagnòstics, utilitza diverses proves i tests per definir les lesions i tractar-les segons les necessitats de cada persona individual. Pot per tant, diagnosticar i tractar el pacient sense necessitat d’una visita mèdica prèvia.

En qualsevol cas, si el fisioterapeuta ho veu convenient, en funció de la gravetat o l’evolució de la patologia, orientarà al pacient sobre la necessitat de demanar alguna prova complementària com radiografies, ecografies o l’opinió d’un metge especialista.

Cal recordar que la fisioteràpia i la osteopatia no són teràpies alternatives, són professions sanitàries complementàries a la medicina en qualsevol dels seus àmbits d’actuació.


Quantes sessions necessito i amb quina freqüència?

Cada persona és diferent i cada lesió o patologia necessiten abordatges diversos. És totalment impossible fer una previsió de la quantitat sessions necessàries sense haver fet una primera visita. El primer dia que assisteixis a la consulta el terapeuta et farà el diagnòstic i et tractarà. En la segona visita podràs transmetre el teu feedback de com ha anat el tractament i per tant et sabrà definir de forma aproximada la quantitat de tractament que necessites. Així mateix cada tècnica planifica les sessions de forma diferent; el fisioterapeuta tractarà el pacient durant períodes aguts amb més freqüència i en canvi els tractaments d’osteopatia poden arribar a ser trimestrals o semestrals.


He de portar alguna roba especial?

Els tractaments no necessiten de roba especial. En el cas de les sessions de Reeducació Postural Global és recomanable l’ús de pantalon curt i mitjons. Cal recordar que durant la sessió sol ser necessari treure’s la roba. El fisioterapeuta pot demanar destapar la zona lesionada i que necessita ser tractada. L’osteòpata però treballa a partir d’una visió general de la postura i necessita que el pacient es quedi en roba interior encara que el pacient arribi a la seva consulta per un dolor concret que afecti un colze o un genoll.


Tinc proves mèdiques, us poden ser d'utilitat?

Per suposat! Totes les proves mèdiques (radiografies, ecografies, TAC, RM...) de les que disposis ens seran útils per a perfilar el diagnòstic i conèixer millor l’estat de la teva salut. Els informes relatius a hospitalitzacions també ens poden ser d’utilitat sobretot en el tractament de nens operats per cardiopaties congènites.


El tractament és dolorós?

El dolor sol estar pressent en el tractament. Molts pacients el descriuen com dolor “reparador”. El terapeuta respectarà en tot moment el teu llindar sense sobrepassar-lo. En el tractament amb agulles, en contra del que pensa molta gent, la punció no és dolorosa. L’únic dolor que experimenta el pacient és quan l’agulla localitza el punt de màxima tensió muscular i la contractura es relaxa. Les maniobres de manipulació vertebral en les sessions osteopàtiques tot i resultar impressionants per la seva sonoritat són totalment indolores.


Quins efectes puc tenir després d'una sessió?

De la mateixa manera que quan prenem una aspirina els laboratoris ens han d’advertir sobre els possibles efectes secundaris, val a dir que després d’una tractament poden aparèixer alguns símptomes que es consideren perfectament normals. Aquests són:

  • Dolor i/o agudització de la zona tractada, especialment el mateix dia i fins dos dies després de la sessió.
  • Fatiga i cansament generalitzat.
  • Mal de cap.

En els casos dels tractaments osteopàtics també es pot donar:

  • Alteracions digestives; acceleració o desceleració de les defecacions.
  • Dolors abdominals.
  • Alteració del cicle menstrual.
  • Aparició de dolors referits o “antigues molèsties”